Jornada de reforestació 10/01/2021 – Barranc de Barbàsena

Jornada de reforestació al Barranc de Barbàsena el diumenge 10 de gener de 2021

En castellano más abajo.

Desde Margalló – Ecologistes en Acció d’Elx us convidem a acompanyar-nos el proper diumenge 10 de gener a aquesta activitat amb la qual venim reivindicant des de fa uns anys la protecció de la zona donant-la a conèixer a la ciutadania. És una activitat per a tota la família, on podràs descobrir el valor intangible de el lloc, així com aprendre a diferenciar les plantes i les seves estratègies de supervivència i, per descomptat, aportar el teu granet ajudant a combatre la desforestació plantant un arbre o arbust.

El punt de trobada per a accedir a la zona serà a la farmàcia de Penya de les Àguiles, des de on anirem tractant de minimitzar el nombre de cotxes a la zona d’aparcament propera al barranc. Després haurem de caminar uns 15 minuts fins arribar a la zona del barranc on es farà l’activitat.

Plantarem una varietat de arbusts autòctons de les nostres serres, en concret: Llentiscle (25), Ullastre (25), Olivella (10), Lavanda (10), Romaní (10), Aladern (10), Albaida (10), Arçot (10), Estepa (10) y Periploca (5). Fent un total de 125 plantes.

Recomanem portar roba i calçat còmode, gorra, esmorzar i aigua per beure. Si disposeu d’aixada o regadora, seran benvingudes. Més avall trobaràs la ubicació al mapa del punt de trobada i un fullet amb recomanacions per fer una bona reforestació.

És imprescindible inscriure’s a l’activitat a través del formulari que hi ha al final d’aquesta pàgina. L’aforament està limitat a les primeres 40 persones.

10 h – Sortida cap a la zona de reforestació.

10.30 h – Presentació de la jornada i reforestació.

13 h – Comiat i fi de la jornada.

 

Castellano

Desde Margalló – Ecologistas en Acción de Elche os invitamos a acompañarnos el próximo domingo 10 de enero a esta actividad con la que llevamos unos años reivindicando la protección de la zona dándola a conocer a la ciudadanía. Es una actividad para toda la familia, donde podrás descubrir el valor intangible del lugar, así como aprender a diferenciar las plantas y sus estrategias de supervivencia y, por supuesto, aportar tu granito ayudando a combatir la deforestación plantando un árbol o arbusto.

El punto de encuentro para acceder a la zona será a la farmacia de Peña de las Águilas, desde donde iremos tratando de minimizar el número de coches a la zona de aparcamiento cercana al barranco. Después tendremos que caminar unos 15 minutos hasta llegar a la zona del barranco donde se realizará la actividad.

Plantaremos una variedad de arbustos autóctonos de nuestras sierras, en concreto: Lentisco (25), Acebuche (25), Olivilla (10), Lavanda (10), Romero (10), Aladerno (10), Albaida (10), Espino Negro (10), Jara (10) y Periploca (5). Haciendo un total de 125 plantas.

Recomendamos llevar ropa y calzado cómodo, gorra, almuerzo y agua para beber. Si dispones de azada o regadera, serán bienvenidas. Más abajo encontrarás la ubicación en el mapa del punto de encuentro y un folleto con recomendaciones para hacer una buena reforestación.

10 h – Salida hacia la zona de reforestación.

10.30 h – Presentación de la jornada y reforestación.

13 h – Despedida y fin de la jornada.

PUNT DE TROBADA / PUNTO DE ENCUENTRO

 

CONSELLS I RECOMANACIONS / CONSEJOS Y RECOMEDACIONES 

DESCARREGA EN PDF / DESCARGA EN PDF

 

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ / FORMULARIO DE INSCRIPCIÓN