El CJElx fa una crida perquè la joventut siga exemple de lluita contra la violència de gènere

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE
La violència de gènere és la manifestació més cruenta de la desigualtat entre dones i homes, és la violència que es dirigeix sobre l’altre sexe pel fet mateix de ser-lo, per ser considerades mancades dels drets mínims de llibertat, respecte i capacitat de decisió.

Amb motiu del dia de la lluita contra la violència de gènere, 25 de novembre, el Consell de la Joventut d’Elx (CJElx) es mostra preocupat davant les últimes xifres relacionades amb la violència de gènere cap a les dones joves.

Segons dades fetes públiques durant els últims dies, el 29 % de les cridades realitzades al 016, el telèfon d’atenció a les víctimes de violència de gènere, i el 39,2 % de les ordres d’allunyament, provenen de dones menors de 30 anys. Així mateix, en els últims anys han perdut la vida 121 dones joves a les mans de les seues parelles o exparelles.

Des del CJElx volem fer patent que les organitzacions juvenils seguim compromeses en la lluita per la igualtat i contra la violència de gènere, reafirmant aquest compromís a través de l’educació i formació en valors d’igualtat i respecte, i construint ciutadania en igualtat de condicions. Fem una crida a la joventut perquè tinga tolerància zero davant qualsevol relació violenta o de desigualtat, davant la més mínima senyal o símptoma cal trencar la relació o llaç que no se sostinga sota els principis universals d’igualtat, respecte i llibertat.

Els i les joves, nascuts i crescuts a l’empara d’uns valors que han donat resposta directa a la desigualtat històrica entre dones i homes, hem de ser exemple de convivència i enteniment per a la resta de la societat.

Hem de ser exemple de convivència, però també hem de ser exemple de contribució social a la lluita contra el maltractament. Per això volem animar a la joventut il·licitana a mobilitzar-se i fer-se present en tots els actes organitzats amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere.

També volem animar a totes les dones joves que siguen víctimes de la violència de gènere a denunciar el fet, bé acudint als recursos posats en marxa per les diferents administracions, o bé cridant al telèfon 016, un telèfon gratuït i confidencial, que no deixa rastre en la factura del telèfon, on les dones reben informació sobre els drets en matèria d’ocupació, serveis socials, ajudes econòmiques, recursos d’informació, d’assistència i d’acollida disponibles per a víctimes d’aquest tipus de violència.

> Descarrega’t el comunicat en valencià i en castellà